уторак, 25. август 2015.

lisa.rs


Poslastica za sve Italijanke u duši: kapučino torta

Drage dame, pravi je trenutak da vi i vaši najdraži krenete na romantično putovanje u italijansku gastronomijiu...

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za biskvit:
  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
  • 30 g gustina
  • 2 kašičice praška za pecivo
Za krem :
  • kesica kapučino praha (12,5 g)
  • kesica želatina
  • 1 dl likera od jaja
  • 5 dl pavlake
  • 80 g šećera
Za ukrašavanje:
  • 3,5 dl pavlake
  • kesica vanilin-šećera
  • 1 dl likera od jaja
  • kakao prah
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup (26x20 cm) obložite papirom za pečenje. Čvrsto ulupajte jaja s 3 kašike vrele vode i šećerom. Umešajte brašno, gustin i prašak za pecivo. Testo pecite u kalupu oko 35 minuta, a zatim ga izvadite. Kada se ohladi, presecite ga vodoravno na tri jednake kore. Prah za kapučino razmutite u 1,5 dl vrele vode. Rastopite želatin i umešajte ga u kapučino, pa dodajte liker od jaja. Pavlaku i šećer ulupajte i dodajte u krem koji je počeo da se steže. Premažite kremom dve kore, stavite ih jednu na drugu, a zatim odozgo i treću. Hladite 3-4 sata. Umutite pavlaku i vanilin-šećer, pa time premažite tortu. Ukrasite likerom od jaja, kakao prahom i listićima matičnjaka.
Recepte piše: Marija Jakob

Нема коментара:

Постави коментар