понедељак, 24. август 2015.

Domaći kompot od nektarina i krušaka bez konzervansa

Stvar ukusa

Domaći kompot od nektarina i krušaka bez konzervansa 

 

Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.

Sastojci:

2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera

Priprema:

Voće oljuštiti  i iseći na četvrtine pa poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode,  dodati šećer, pola limuna isečenog na krugove i vanilin šećer. 
Voće poređati u tegle i preliti sa provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti  metalnim zatvaračima.  U dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

 
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.

Sastojci:

2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera

Priprema:

Voće oljuštiti  i iseći na četvrtine pa poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode,  dodati šećer, pola limuna isečenog na krugove i vanilin šećer. 
Voće poređati u tegle i preliti sa provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti  metalnim zatvaračima.  U dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.

Sastojci:

2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera

Priprema:

Voće oljuštiti  i iseći na četvrtine pa poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode,  dodati šećer, pola limuna isečenog na krugove i vanilin šećer. 
Voće poređati u tegle i preliti sa provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti  metalnim zatvaračima.  U dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.

Sastojci:

2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera

Priprema:

Voće oljuštiti  i iseći na četvrtine pa poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode,  dodati šećer, pola limuna isečenog na krugove i vanilin šećer. 
Voće poređati u tegle i preliti sa provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti  metalnim zatvaračima.  U dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.

Sastojci:

2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera

Priprema:

Voće oljuštiti  i iseći na četvrtine pa poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode,  dodati šećer, pola limuna isečenog na krugove i vanilin šećer. 
Voće poređati u tegle i preliti sa provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti  metalnim zatvaračima.  U dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

 

Нема коментара:

Постави коментар