Stvar ukusa
Domaći kompot od nektarina i krušaka bez konzervansa
Slika:
Kod bake u gostima
24.08.2015
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.
Sastojci:
2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera
Priprema:
Voće oljuštiti i iseći na četvrtine pa
poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode, dodati šećer, pola limuna
isečenog na krugove i vanilin šećer.
Pogledajte i Kompot - topli napitak za hladne dane
Voće poređati u tegle i preliti sa
provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti metalnim zatvaračima. U
dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle
moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte
na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na
mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kod bake u gostima
Slika:
Kod bake u gostima
24.08.2015
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.
Sastojci:
2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera
Priprema:
Voće oljuštiti i iseći na četvrtine pa
poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode, dodati šećer, pola limuna
isečenog na krugove i vanilin šećer.
Pogledajte i Kompot - topli napitak za hladne dane
Voće poređati u tegle i preliti sa
provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti metalnim zatvaračima. U
dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle
moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte
na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na
mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kod bake u gostima
Slika:
Kod bake u gostima
24.08.2015
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.
Sastojci:
2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera
Priprema:
Voće oljuštiti i iseći na četvrtine pa
poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode, dodati šećer, pola limuna
isečenog na krugove i vanilin šećer.
Pogledajte i Kompot - topli napitak za hladne dane
Voće poređati u tegle i preliti sa
provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti metalnim zatvaračima. U
dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle
moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte
na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na
mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kod bake u gostima
Slika:
Kod bake u gostima
24.08.2015
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.
Sastojci:
2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera
Priprema:
Voće oljuštiti i iseći na četvrtine pa
poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode, dodati šećer, pola limuna
isečenog na krugove i vanilin šećer.
Pogledajte i Kompot - topli napitak za hladne dane
Voće poređati u tegle i preliti sa
provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti metalnim zatvaračima. U
dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle
moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte
na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na
mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kod bake u gostima
Slika:
Kod bake u gostima
24.08.2015
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.
Sastojci:
2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera
Priprema:
Voće oljuštiti i iseći na četvrtine pa
poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode, dodati šećer, pola limuna
isečenog na krugove i vanilin šećer.
Pogledajte i Kompot - topli napitak za hladne dane
Voće poređati u tegle i preliti sa
provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti metalnim zatvaračima. U
dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle
moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte
na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na
mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kod bake u gostima
Slika:
Kod bake u gostima
24.08.2015
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.
Sastojci:
2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera
Priprema:
Voće oljuštiti i iseći na četvrtine pa
poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode, dodati šećer, pola limuna
isečenog na krugove i vanilin šećer.
Pogledajte i Kompot - topli napitak za hladne dane
Voće poređati u tegle i preliti sa
provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti metalnim zatvaračima. U
dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle
moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte
na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na
mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kod bake u gostima
Slika:
Kod bake u gostima
24.08.2015
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.
Sastojci:
2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera
Priprema:
Voće oljuštiti i iseći na četvrtine pa
poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode, dodati šećer, pola limuna
isečenog na krugove i vanilin šećer.
Pogledajte i Kompot - topli napitak za hladne dane
Voće poređati u tegle i preliti sa
provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti metalnim zatvaračima. U
dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle
moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte
na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na
mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kod bake u gostima
Slika:
Kod bake u gostima
24.08.2015
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.
Sastojci:
2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera
Priprema:
Voće oljuštiti i iseći na četvrtine pa
poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode, dodati šećer, pola limuna
isečenog na krugove i vanilin šećer.
Pogledajte i Kompot - topli napitak za hladne dane
Voće poređati u tegle i preliti sa
provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti metalnim zatvaračima. U
dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle
moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte
na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na
mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kod bake u gostima
Slika:
Kod bake u gostima
24.08.2015
Jednostavan način da pasterizujete voće i sačuvate ga za hladnije dane.
Sastojci:
2 kg nektarina
2 kg krušaka
200 gr šećera
1 limun
2 vanilina šećera
Priprema:
Voće oljuštiti i iseći na četvrtine pa
poprskati limunom. U šerpu sipati 2 l vode, dodati šećer, pola limuna
isečenog na krugove i vanilin šećer.
Pogledajte i Kompot - topli napitak za hladne dane
Voće poređati u tegle i preliti sa
provrelim sirupom i odmah dobro zaklopiti metalnim zatvaračima. U
dublji lonac na dno staviti kuhinjsku krpu pa poređati tegle. Tegle
moraju biti iste visine. Vodu sipajte do grla tegle. Uključite i kuvajte
na 90 stepeni 20 minuta. Izvaditi, a zatim tegle ohladiti i staviti na
mračno mesto.
Napomena:
Kompot možeta zasladiti po želji....
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Kod bake u gostima
Нема коментара:
Постави коментар